Τα παιδιά , θεώρησαν πως είναι άσκοπο να πετάνε τους άδειους μαρκαδόρους

  • Ανυποχώρητοι μαθητές πιέζουν εταιρεία να ανακυκλώσει

recycling
Σπασμένα γυαλιά, παλιοί φορτιστές και μελάνια καταλήγουν συχνά στον κάδο των αχρήστων μεγάλων εταιρειών και επιχειρήσεων.
Οι περισσότεροι αποδέχονται το συγκεκριμένο γεγονός, όμως οι μαθητές του δημοτικού Sun Valley της Καλιφόρνια, φαίνεται πως έχουν αντίθετη άποψη.
Τα παιδιά από το συγκεκριμένο σχολείο, θεώρησαν πως είναι άσκοπο να πετάνε τους άδειους μαρκαδόρους, που με τόση αγάπη χρησιμοποιούσαν για τη ζωγραφική. Για το λόγο αυτό, την προηγούμενη χρονιά μέλη της σχολικής Ομάδας Ανακύκλωσης, αποφάσισαν να πιέσουν και να κάνουν ανοιχτή έκκληση-παρατήρηση σε μεγάλη εταιρεία, για να ξεκινήσει την ανακύκλωση στους άδειους από μελάνι μαρκαδόρους τους.

Τα παιδιά κατέγραψαν τη ενίσχυση και τη βοήθεια του κοινού, δημιουργώντας διαδικτυακή αίτηση για το σκοπό τους. Το αίτημα για την ανακύκλωση παλιών άδειων στυλό και μαρκαδόρων από τη συγκεκριμένη εταιρεία, σύντομα εξαπλώθηκε σε όλες τις ΗΠΑ, με την προσθήκη 90.000 υπογραφών για τη στήριξη του αγώνα των μαθητών.
Ο αντίκτυπος που είχε η δράση των παιδιών ήταν σημαντικός σε ανταγωνιστικές εταιρείες. Συγκεκριμένα, εταιρείες προσφέρθηκαν για να ανακυκλώσουν κάθε άδειο μαρκαδόρο που θα τους επιστρεφόταν, σε αντίθεση με την πρώτη εταιρεία, που ανέφερε πως δεν είχε τις υποδομές για να πραγματοποιήσει κάτι αντίστοιχο. Τα παιδιά όμως επέμειναν και οι αγώνες τους ανταμείφθηκαν.
Πρόσφατα, η εταιρεία ανακοίνωσε επιτέλους μια νέα πρωτοβουλία με την ονομασία Colorcycle. Με τη συγκεκριμένη κίνηση, ενθαρρύνουν σχολεία να τους αποστέλλουν μέσω ταχυδρομείου άδειους μαρκαδόρους και στυλό, εντελώς δωρεάν. Αφού τα παραλάβει η εταιρεία, τα ανακυκλώνει κατόπιν επιμέλειας για τη μετατροπή τους σε καύσιμα καθαρής καύσης.
Τα παιδιά έδρασαν συστηματικά και επίμονα για μια σπουδαία περιβαλλοντική δράση ανακύκλωσης. Το αποτέλεσμα όπως φαίνεται αντάμειψε τους κόπους τους. Για να βρείτε επιπλέον πληροφορίες για τις κινήσεις της Ομάδας Ανακύκλωσης του Sun Valley, αναζητήστε στο YouTube: “Crayola, Make Your Mark”.
- See more at: http://www.kala-nea.gr/archives/44142#sthash.l8LPUmVI.dpuf